18.05

Крок за кроком: заводи Mercedes-Benz успішно відновили виробництво.

Офіційне представництво Mercedes-Benz в Україні, компанія «АвтоКапітал» (структурний підрозділ Корпорації УкрАВТО) повідомляє про відновлення роботи заводів з виробництва автомобілів Mercedes-Benz.

У зв'язку з ускладненням ситуації, в результаті пандемії COVID-19, ще в березні концерном Daimler було прийнято рішення призупинити роботу більшої частини виробничих потужностей в Європі, а також роботу в адміністративних департаментах.

Після фази припинення виробництва, викликаної пандемією, автомобільні заводи Mercedes-Benz в Унтертюркхаймі, Берліні, Гамбурзі, Зіндельфінгені та Бремені успішно відновили виробництво. Починаючи з 20 квітня було поступово відновлено виробництво двигунів і компонентів в Унтертюркхайме, Гамбурзі та Берліні, та робота автомобілебудівних заводів Mercedes-Benz в Бремені (C, GLC, GLC Coupé) і Зиндельфингене (E, CLS, S-Class, Mercedes-AMG GT). У травні відновив роботу автомобільний завод Mercedes-Benz в Раштатте (A, B, GLA-Class). Заводи в Келледі та Арнштадті (MDC Power і MDC Technology), а також окремі міжнародні автомобільні заводи Mercedes-Benz у найближчий час також будуть поступово відновлювати виробництво. До них відносяться, наприклад, заводи в Себеш/Кугір, Кечкемет (A, CLA-Class) і Тускалуза (GLE, GLE Coupé, GLS-Class). Перезапуск буде на гнучкій основі, так як зміни поточної ситуації можуть внести коригування. Керівництво компанії Daimler постійно контролює ситуацію і приймає подальші заходи за необхідністю.

Станом на сьогодні призупинення роботи заводів не повинна істотно відбитися на українських клієнтах Mercedes-Benz, які замовили автомобілі в виробництво. ПрАТ «АвтоКапітал» робить все можливе для максимально швидкої доставки автомобілів.